Team Oost-Souburg

logo ark

Dierenartsen

Dennis Verstraeten

Wanneer wist je dat je dierenarts wilde worden?
Heb als kind altijd geroepen dat ik dierenarts wilde worden. Toen ik wat ouder werd ben ik begonnen aan een andere studie maar daar kwam ik er al snel achter dat ik de verkeerde studiekeuze had gemaakt. Toen ben ik toch diergeneeskunde gaan studeren, dit is zeer goed bevallen en van die keuze heb ik zeker geen spijt!

Wat vindt je het leukst aan het beroep dierenarts?
Wanneer je een dier kunt helpen geeft dit voor mij heel veel voldoening. Daarnaast zorgt de enorme variatie ook voor veel uitdagingen zodat het beroep nooit saai wordt!

Waar heb je de opleiding gevolgd?
Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Universiteit Gent. Na mijn studie heb ik in verschillende klinieken door het land gewerkt. Tijdens mijn studie heb ik in het laatste jaar stage gelopen bij ‘Dierenkliniek de Ark’. Dit was zo goed bevallen dat toen ik het aanbod kreeg om hier te komen werken ik dan ook geen moment heb getwijfeld.

Wilde je altijd weer terug komen wonen in Zeeuws-Vlaanderen?
Ook al had ik het zeer naar mijn zin tijdens mijn studie in Gent vond ik het ook altijd fijn om in het weekend terug in Zeeuws-Vlaanderen te zijn. Dit gevoel is nooit verdwenen en ik ben dan ook blij dat ik in deze regio kan wonen en werken.

Heb je zelf ook huisdieren?
Ik heb samen met mijn vriendin een Siberische boskat genaamd Gustav.

Wat zijn je hobby’s?
In mijn vrije tijd ga ik vaak skeeleren of schaatsen. Daarbij kun je lekker buiten bezig zijn en je energie kwijt. En wanneer er natuurijs ligt ben ik daar dan ook niet weg te krijgen!

Dennis V (2)

 

Johanna Holleman

Wanneer wist je dat je dierenarts wilde worden?
Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar van kleins af aan wist ik in ieder geval dat ik iets met dieren wilde gaan doen! Ik was altijd met dieren bezig. Diergeneeskunde studeren was dan uiteindelijk ook een logische keuze. Gelukkig ben ik direct ingeloot en kon ik na de middelbare school gelijk doorstromen, want ik had niet geweten welke studie/beroepskeuze ik anders had moeten kiezen.

Wat vindt je het leukst aan het beroep dierenarts?
Het leukste vind ik toch wel het puzzelen om tot een juiste diagnose te komen. Je moet met zoveel dingen rekening houden als dieren ziek zijn en (helaas) kunnen ze dit niet zelf vertellen. Je verzamelt stukje bij beetje steeds meer informatie, waarbij het contact met de eigenaar ook heel belangrijk is.

Waar heb je de opleiding gevolgd?
Ik ben in één keer ingeloot in Utrecht en heb daar de opleiding Diergeneeskunde gedaan. De eerste vier jaar zijn vooral veel theorie geweest, de laatste twee jaar bestaan uit de coschappen, waarbij je gelukkig ook veel praktijk te zien krijgt.

Wilde je altijd terugkomen wonen in Zeeuws-Vlaanderen/Walcheren?
Toen ik aan het puberen was heb ik altijd gezegd dat ik nooit in Zeeland ging wonen, dit was veel te saai! Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste jaren toch wel erg gehecht ben geraakt aan Zeeland en wil hier dan ook niet meer weg! De Zeeuwse stranden zijn uiteraard de mooiste en ik wandel graag met de honden bij het Veerse Meer of het bos bij Oostkapelle.

Wat was je eerste huisdier?
Mijn eerste huisdier was Hammie, een goudhamster. We hebben Hammie bij de dierenwinkel gekocht en anderhalve week later hadden we er ineens 7 hamstertjes bij!! Hammie bleek drachtig te zijn. We hebben één hamstertje, Tippie, gehouden. De overige zes hebben we gelukkig terug mogen brengen naar de dierenwinkel. Ze dachten dat ze de mannetjes en vrouwtjes toch echt apart hadden zitten!

Heb je zelf ook huisdieren?
Op dit moment heb ik twee honden, Bengal & Cold. Bengal komt uit een Portugees asiel waar ik ben geweest voor een castratieproject. Het was niet de bedoeling om een hond mee terug naar huis te nemen, maar ze had mijn hart gestolen en ik kon haar echt niet meer achterlaten. Ze is best angstig voor mensen die ze niet kent. Daarom hebben we besloten Cold erbij te nemen. Cold is juist verschrikkelijk enthousiast en kan Bengal laten zien dat het helemaal niet nodig is bang te zijn. Dit gaat erg goed en ze zijn dan ook dikke maatjes!
Daarnaast heb ik nog twee goudvissen die in 2015 zeven jaar zijn geworden en al vier keer uit het aquarium zijn gegroeid, waardoor we steeds een grotere moeten kopen. Ze kunnen wel 15 jaar worden, dus wie weet hoeveel aquaria we nog moeten halen!

Wat zijn je hobby’s?
Ook in mijn vrije tijd ben ik het liefst met dieren bezig! Ik ga graag lange wandelingen maken met de honden in de natuur of heerlijk uitwaaien vanaf een paardenrug op het strand. Maar van gezellig een dagje/avondje op stap met vrienden/familie kan ik ook echt genieten. Ik heb veel boeken gelezen, als je mij een goed boek geeft wil ik dit het liefst in een keer uitlezen. Helaas kom ik de laatste tijd niet meer zoveel aan lezen toe.

Johanna (2)

 

Liselot Smulders

Waar heb je de opleiding gevolgd?
In 2009 ben ik begonnen met de opleiding Diergeneeskunde in Utrecht; ik kom van origine uit Zeeland, dus ik ben heel blij om weer terug te zijn.

Wat vond je het leukst aan de opleiding?
Tijdens de opleiding ben je elke dag weer met iets anders bezig: de ene dag sta je in de stal tussen de koeien of schapen, en de volgende dag sta je te helpen bij operaties. Zes jaar lang ben je hard aan het werken en leren, maar als je dan een ziek dier weer gezond kunt maken en hij/zij weer mee naar huis kan, is alles de moeite waard!

Waarom wilde je dierenarts worden?
Dierenarts is een mooi beroep. Je helpt niet alleen dieren, maar ook mensen. Samen met het baasje zoek je naar de oorzaak waarom het dier zich niet lekker voelt, en ook samen met de baas ga je er dan voor om het dier zo snel mogelijk weer fit te krijgen. Die samenwerking is heel bijzonder en zorgt ervoor dat je elke dag iets heel bijzonders mag doen.

Heb je nog tijd voor hobby’s?
Ja hoor, door de diensten soms iets minder, maar ik heb nog tijd genoeg voor vrienden, familie en hopelijk binnenkort ook voor een eigen viervoeter!

IMG_6305

 

Paraveterinairen

Gwendolyn Geilen

Hoe lang werk je al op de kliniek? 
Eind oktober 2014 ben ik begonnen met werken bij Dierenkliniek de Ark. In het eerste jaar ben ik veel werkzaam geweest in de kliniek in Terneuzen. Sinds kort ben ik vaker in Middelburg en in Oost-Souburg te vinden.

Wat vindt je het leukst aan het werk als assistent?
Het werk is heel variërend.  De voldoening die je kan halen uit bepaalde handelingen, het informeren van baasjes of als de huisdieren op het einde van de dag weer lekker met hun baas mee naar huis mogen, vind ik fijn. Dat geen dag het zelfde is maakt het werk soms moeilijk maar wel uitdagend en leuk.

Heb je naast het werk nog tijd voor hobby’s?
Jazeker. Iedere dag ben ik graag bezig met mijn huiskonijnen, knuffelen, trainen en gewoon heerlijk van ze genieten als ze bezig zijn. Met goed weer werk en geniet ik graag in de tuin of lekker wandelen in het bos/op het strand. Wanneer het weer slechter wordt, ben ik vaak te vinden in de keuken of creatief bezig met van alles en nog wat. Tevens vind ik het leuk om naar verschillende workshops te gaan. Als we dan een weekendje vrij zijn, ga ik graag terug naar Limburg om een weekendje bij mijn ouders en/of mijn broers te zijn.

Welke opleiding heb je gevolgd?
In 2012 heb ik mijn diploma Dier en veehouderij behaald aan Hogeschool HAS Den Bosch. Deze opleiding is management gericht. Na mijn opleiding heb ik mijn Honden en Kattenbesluit behaald om meer te weten te komen over de kleine huisdieren. Tijdens deze cursus heb ik stage gelopen bij een pension en bij een dierenkliniek. Het werk in de kliniek vond ik zo leuk dat ik een paar maanden later een contract aangeboden kreeg en zo ben ik in het leven van dierenartsassistent gerold. Na de verhuizing van Limburg naar Zeeland ben ik bij Dierenkliniek de Ark terechtgekomen waar ik het enorm naar mijn zin heb. Er is nog zoveel te leren!

Heb je een patiënt/ dier die indruk op je gemaakt heeft?
In Terneuzen heeft Louie een dwerg hangoor veel indruk op me gemaakt. Louie had helaas de pech met iets in aanraking te komen waar hij hard tegen gevochten heeft, maar helaas mocht de zorg van ons en de intensieve verzorging van zijn baasjes niet baten. Louie is net geen 10 jaar worden. Ik vind dit een uitmuntende leeftijd voor een konijn!
Bij de vorige kliniek heb ik me samen met een arts helemaal gegeven voor een doberman teef van ongeveer 9 maanden oud. Die had een flinke buikvliesontsteking. Na een zware operatie heb ik een aantal uur bij haar gezeten in de recovery om er voor te zorgen dat ze er door zou komen. Toen ze weer een beetje erboven op was heb ik haar pas voor korte periodes alleen gelaten. Gelukkig is ze daarna helemaal op geknapt en loopt ze nog steeds vrolijk te kwispelen.

 

Gwendolyn (2)

 

Renate Broekema

Hoe ben je in Zeeland terecht gekomen?
10 jaar geleden ben in in Zeeland terecht gekomen vanwege het werk van mijn vader. Daarna ben ik ook nog even weggeweest uit Zeeland, maar later weer teruggekomen en ik woon hier heel graag.

Heb je een zwak voor een bepaalde diersoort?
Ik vind alle dieren erg leuk. Honden en katten zien we natuurlijk het meest in de praktijk, maar konijnen vind ik ook erg leuk. Kortom, eigenlijk alle dieren vind ik erg leuk!

Heb je zelf huisdieren?
Ja, die heb ik zeker! Een knappe bruine labrador Noxx en 1 Maine Coon NoNo.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd mag ik graag paardrijden. Ook vind ik het heerlijk om met Noxx op pad te gaan. Wandelen, skaten, hardlopen of naast de fiets, hij gaat heel graag mee! Als het mooi weer is, zijn we ook regelmatig op strand te vinden.

Renate (1)

 

Alycia Mors

Welke opleiding heb je gevolgd?
Paraveterinair aan het Groenhorst College te Barneveld.

Heb je nog tijd voor hobby’s naast het werk?
Ja zeker is er nog tijd voor mijn hobby’s. Onze hond Jelle is de grootste hobby Daarnaast doe ik nog vrijwilligerswerk op een zorgboerderij en ben ik altijd in de weer met paarden.

Heb je zelf huisdieren?
Onze Australische Kelpie Jelle en nog twee konijnen genaamd Dirk en Doortje.

Wat zou je iemand aanraden die paraveterinair wil worden?
Dat het ontzettend leuk werk is waarin je veel contact heb met zowel de eigenaar als het dier. Dat je ontzettend goed moet leren tijdens de opleiding en dat je jezelf er op in moet stellen om je hele leven door te blijven leren! Ook is het goed voor je om veel stages te lopen bij verschillende klinieken.

IMG_7504[1]