Gefeliciteerd met uw pup!
Eindelijk is het zover, een pup in huis! Wij vertellen uw graag waar u op moet letten en wat er nodig is aan vaccinaties, ontworming, anti vlo en voeding.
Gefeliciteerd met uw pup!
Eindelijk is het zover, een pup in huis! Wij vertellen uw graag waar u op moet letten en wat er nodig is aan vaccinaties, ontworming, anti vlo en voeding.
Op 6 weken heeft uw pup bij de fokker al de eerste vaccinatie gekregen tegen Parvo en Hondenziekte. Deze vaccinatie alleen is niet voldoende. Op 9 en 12-13 weken leeftijd moeten nog een aantal vaccinaties gegeven worden. Gaat uw pup naar het dierenpension toe? Dan is er een extra bescherming nodig tegen besmettelijke hondenhoest (Kennelhoest). Ook als uw hond meegaat naar het buitenland is er een extra vaccinatie nodig.
Als het goed is, is uw pup bij de fokker op 2, 4 en 6 weken al ontwormd. Bij u thuis moet dit nog een aantal keer herhaald worden. Op ca. 8-9 en 12-13 weken. Daarna nog op 4-5-6 maanden leeftijd. Hierna kunt u 1x per kwartaal aanhouden of de ontlasting laten onderzoeken op wormen.
Bij de fokker is uw hond gechipt. Mogelijk dat de chip ook al overgezet is op uw naam. Is dit nog niet gebeurd? Doe dit dan zo snel mogelijk. Mocht uw hond weglopen, dan ben u, als eigenaar, altijd te traceren.
Verhuisd u of heeft u een ander telefoonnummer? Vergeet dit dan niet aan te passen of door te geven aan de databank waar de chip geregistreerd staat.
Goede bescherming is erg belangrijk, ook als u uw pup geen vlooien of teken heeft. Vlooien en teken kunnen vervelende ziektes veroorzaken. Een keer spelen met een andere hond die wel vlooien heeft of een wandeling door het bos kan er al voor zorgen dat uw pup vlooien of een teek heeft. En deze kunnen weer vervelende ziektes veroorzaken.
Krijgt uw hond een ongeluk of wordt uw hond ziek, dan kunnen de kosten oplopen. Helaas gebeuren de meeste ongelukken bij jonge dieren. Een huisdierverzekering vergoed dan de kosten of een groot deel hiervan. Een grote zorg minder!
Dit is een speciaal abonnement waarbij een vast bedrag per maand betaald voor de preventieve zorg. D.w.z. gezondheidscontrole, vaccinatie, ontworming, antivlo en teek. Ook krijgt u over alle producten en diensten, binnen onze praktijk, 10% korting.
Lees hier meer over Vetplan.
Vaak geeft de fokker een beetje voeding mee die de pup tot dan toe gegeten heeft. Deze voeding mag u zeker blijven voeren, maar als u goede ervaringen heeft met een andere voeding, dan kunt u dit ook zeker geven. Ga niet in 1x over op de nieuwe voeding. Dit kan diarree veroorzaken.
Op dag 7 is uw pup dan helemaal over de nieuwe voeding.Tot ca. 5 maanden is het advies om de pup 4x per dag eten te geven. Op de verpakking staat een richtlijn hoeveel gram de pup PER DAG mag hebben. Deze hoeveelheid verdeelt u over de gehele dag. De pup groeit en dus ook de hoeveel eten die de pup moet hebben zal toenemen. Kijkt u naar uw hond, wordt deze te dik, dan geeft u iets minder. Is uw hond te slank, dan geeft u iets meer voeding.Vanaf ca. 5 maanden kunt u langzaam terug naar 3x per dag en vanaf ca. 9-10 maanden naar 2x per dag.
Er zijn veel verschillende voedingsmerken op de markt. Dat kan het erg lastig maken om hierin een keuze te maken. Wij hebben erg goede ervaringen met Hill's voeding.
U kunt uw pup snel zindelijk krijgen, maar het vergt inspanning van u als baas.
Net wakker --> naar buiten
Gespeeld--> naar buiten
Gegeten--> naar buiten
Gedronken--> naar buiten
Voor het slapen gaan--> naar buiten
En ook nog tussendoor. U zult merken dat uw pup snel zelf aangeeft wanneer hij/zijn naar buiten wil.
Hoe heerlijk het is om een grote wandeling te maken, met de pup mag dit nog niet. U kunt, per ronde, 1 minuut per week leeftijd aanhouden. D.w.z. is uw pup 12 weken oud, dan kunt u per keer max. 12 minuten wandelen.