Wat leuk, een kitten!

Gefeliciteerd met uw kitten!

Eindelijk is het zover, een kitten in huis! Wij vertellen uw graag waar u op moet letten, wat er nodig is aan vaccinaties, ontworming, anti vlo en voeding.


Vaccinatie

Misschien heeft uw kitten bij de fokker op 8-9 weken al de eerste vaccinatie gehad. Is dit niet geval? Dan geven wij, mogelijk op iets latere leeftijd, alsnog de vaccinatie tegen kattenzieke én niesziekte.. 3-4 weken later volgt de 2 vaccinatie.  Gaat uw kitten het dierenpension toe? Dan is er een extra bescherming nodig .


Ontworming

Als het goed is, is uw kitten bij de fokker op 5 en 7 weken al ontwormd. Bij u thuis moet dit nog een aantal keer herhaald worden. Op ca. 9 en 12-13 weken. Daarna nog op 4-5-6 maanden leeftijd. Hierna kunt u 1x per kwartaal aanhouden of de ontlasting laten onderzoeken op wormen. 


Chip

Het kan zijn dat uw kitten bij de fokker als gechipt is.  Mogelijk dat de chip ook al overgezet is op uw naam. Is dit nog niet gebeurd? Doe dit dan zo snel mogelijk, want  moest uw kat weglopen  of wordt uw kat aangereden en bij een andere dierenarts binnen gebracht dan ben u, als eigenaar, altijd te traceren.
Heeft uw kitte nog geen chip?  Deze kunnen wij ten allen tijden plaatsen bij uw kat.
Verhuisd u of heeft u een ander telefoonnummer? Vergeet dit dan niet aan te passen of door te geven aan de databank waar de chip geregistreerd staat.

Anti vlo en anti teek

Goede bescherming is erg belangrijk, ook als u uw kitten geen vlooien of teken heeft. Een keer spelen met een andere kat die wel vlooien heeft of een wandeling door de tuin kan er al voor zorgen dat uw kitten vlooien of een teek heeft. En deze kunnen weer vervelende ziektes veroorzaken. 

    

null


Huisdierverzekering

Krijgt uw kat een ongeluk of wordt uw kat ziek, dan kunnen de kosten oplopen. Een huisdierverzekering vergoed dan de kosten of een groot deel hiervan. Een grote zorg minder!


Vetplan

Dit is een speciaal abonnement waarbij een vast bedrag per maand betaald voor de preventieve zorg. D.w.z. gezondheidscontrole, vaccinatie, ontworming, antivlo en teek. Ook krijgt u over alle producten en diensten, binnen de praktijk, 10% korting.
Lees hier meer over Vetplan.


Voeding

Soms geeft de fokker een beetje voeding mee die het kitten tot dan toe gegeten heeft. Dit voer mag u zeker blijven voeren, maar als u goede ervaringen heeft met een ander voer, dan kunt u dit ook zeker voeren. Ga niet in 1x over op de nieuwe voeding. Dit kan diarree veroorzaken. 

null
Op dag 7 is uw kat dan helemaal over het nieuwe voer.Op de verpakking staat een richtlijn hoeveel gram voer het kitten PER DAG mag hebben. Deze hoeveelheid verdeelt u over de gehele dag. Uw kitten groeit en dus ook de hoeveel voer die uw kitten mag eten per dag zal toenemen. Er zijn veel verschillende voedingsmerken op de markt. Dat kan het erg lastig maken om hierin een keuze te maken. Wij hebben erg goede ervaringen met Hill's voeding. 

Meer info?

Voor meer vragen over de behandelmogelijkheden neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.