Vaccineren op maat: de Vaccicheck 

Titerbepaling

Wat veel mensen niet weten is dat wij al jaren lang ervaring hebben met het uitvoeren van titerbepalingen bij hond en kat. Met een titerbepaling kunnen wij aantonen of er nog voldoende bescherming aanwezig is tegen een aantal virussen zoals hondenziekte, besmettelijke leverziekte, Parvovirus en kattenziekte. Dit zijn virussen die onderdeel uitmaken van de cocktail enting bij de hond en kat. Voor leptospirose (=Ziekte van Weil), kennelhoest en niesziekte zijn geen titerbepalingen mogelijk. Een goede bescherming hiertegen kan alleen gegeven worden door jaarlijkse vaccinatie.


Er is al langere tijd discussie over de noodzaak van het vaccineren. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat na vaccineren de bescherming voor bepaalde virussen enkele jaren lang kan aanhouden. Dit geldt met name voor de onderdelen van de cocktail enting: wij geven deze daarom ook niet elk jaar maar om de drie jaar. Er zijn nieuwe studies uitgevoerd die er op wijzen dat de bescherming zelfs nog langer zou duren. Wij kunnen deze bescherming aantonen in het bloed met een titerbepaling.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Als u graag een titerbepaling wil laten uitvoeren, gaat het als volgt in zijn werk. Bij de hond adviseren wij na de gezondheidscontrole deze te vaccineren tegen Leptospirose (en eventueel kennelhoest). Hierna wordt er bloed afgenomen voor de Vaccicheck ®. Bij de kat wordt er na de gezondheidscontrole gelijk bloed afgenomen dit omdat het kattenziekte vaccin altijd in combinatie met het niesziekte vaccin gegeven wordt. We doen de test doorgaans op een later tijdstip en bellen of mailen dan de uitslag van de test door.


Als blijkt dat de hond niet voldoende beschermd is tegen één van deze ziektes, dan moet u terug komen naar de kliniek.

Maar dat kost u helemaal niets! Wij vaccineren dan GRATIS. Blijkt de bescherming tegen kattenziekte onvoldoende te zijn dan wordt deze ook GRATIS gegeven.


Niet meer enten is geen oplossing. Helaas zien we nog regelmatig uitbraken van besmettelijke huisdierziekten zoals Parvovirus, ziekte van Weil, Kennelhoest en kattenziekte met veel leed of dodelijke afloop als gevolg. Leed dat met 1 prikje zo simpel had kunnen worden voorkomen. Zorg dat u geen spijt achteraf krijgt en geef uw huisdier de zorg en bescherming die deze nodig heeft.

Meer info?

Voor meer vragen over de behandelmogelijkheden neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.