arrow_drop_up arrow_drop_down

Wilt u uw huisdier steriliseren?

Door uw huisdier te laten steriliseren voorkomt u dat uw huisdier (ongewenst) drachtig wordt, baarmoederproblemen of melkkliertumoren krijgt. Bij voedsters (vrouwelijk konijn) kan ook agressie en/of dominantie naar anderen voorkomen worden.

Sterilisatie van de hond

De sterilisatie van de honden kunnen wij op twee verschillende manieren uitvoeren:

  • traditionele manier
  • Laparoscopie

Hier leest u meer over hoe de sterilisatie wordt uitgevoerd bij de poes en het konijn.

Sterilisatie poes

Zodra de poes onder narcose is, krijgt ze pijnstilling toegediend, de ogen worden gezalfd, de buik wordt geschoren en gewassen. Op de operatietafel ligt ze op een warmtemat, zodat ze niet te veel afkoelt. Zodra ze op de operatietafel ligt, krijgt ze zuurstof toegediend en worden meters aangesloten om hartslag, temperatuur en het zuurstofgehalte bij te houden. Een snede wordt gemaakt in de buik, waardoor de eierstokken 1 voor 1 afgebonden worden. De baarmoeder wordt alleen verwijderd als deze er afwijkend uitziet. De buik wordt gehecht en de poes wordt in een hokje gelegd waar ze rustig wakker kan worden.

Sterilisatie konijn

Zodra de voedster onder narcose is, krijgt ze pijnstilling en een glucoseoplossing toegediend, de ogen worden gezalfd, de buik wordt geschoren en gewassen. Op de operatietafel ligt ze, met de schouders iets hoger dan heupen, op een warmtemat, zodat ze niet te veel afkoelt. Zodra ze op de operatietafel ligt, krijgt ze zuurstof en, indien nodig, narcosegas toegediend. Een snede wordt gemaakt in de buik, waardoor de baarmoeder en de eierstokken naar buiten gehaald wordt en wordt afgebonden. De buik wordt gehecht en de voedster krijgt direct een prik om wakker te worden. Daarna wordt ze in een warm hokje gelegd waar ze gelijk weer wat kan eten.

Meer info?

Voor meer vragen over de behandelmogelijkheden neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.