Senior consult

Ouderdom is geen ziekte, maar met het stijgen van de leeftijd neemt de kans op het ontstaan van ziekten wel toe.  Want, net als bij mensen komen bij honden en katten specifieke ouderdomsproblemen voor. Sommige van deze problemen ontstaan heel geleidelijk, waarbij een vroegtijdige opsporing van groot belang kan zijn voor de behandeling en prognose.

Juist doordat het problemen zijn die geleidelijk ontstaan, worden ze niet altijd in een vroeg stadium herkend. Voorbeelden zijn nier-, lever-, schildklier-, of bijnierproblemen. Ook suikerziekte (diabetes mellitus) is een ziekte die regelmatig bij onze huisdieren voorkomt. Geleidelijk begint de hond of kat iets meer te drinken en te plassen. De eetlust wordt meer of juist minder, ze vermageren of komen juist aan, de vacht wordt minder mooi, enz. Dit zijn allemaal zaken die niet altijd duidelijk opvallen voor iemand die het dier elke dag ziet.

Tijdens het consult nemen we een bloedstaal dat we voor de meeste waarden in huis analyseren, waardoor we altijd snel de uitslag hebben. Voor een urineonderzoek kunt u op de dag dat u de afspraak heeft wat urine opvangen bij uw dier en dit meenemen. Het liefst een zo vers mogelijk urinemonster, niet ouder dan 3 uur en bewaard in de koelkast. Indien er afwijkingen te zien zijn, kan het nodig zijn om verder onderzoek uit te voeren of een behandeling op te starten.

null

Meer info?

Voor meer vragen neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.