Op vakantie met uw huisdier

Bij het maken van vakantieplannen moet er natuurlijk rekening gehouden worden met de verzorging van onze huisdieren. Blijven ze thuis of gaan ze mee op vakantie. Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden, zodat ook zij een veilige en gezonde vakantie hebben. Naast een aantal wettelijk eisen die aan het reizen met huisdieren worden gesteld moet men ook rekening houden met een aantal dodelijke dierziekten die in het buitenland voorkomen. Denk hierbij aan o.a. Leishmaniose, hartworm en een aantal ziektes die door teken worden overgebracht.

Lees hier meer over de wettelijke eisen

Bij het reizen binnen Europa, zijn er een aantal wettelijke voorschriften waaraan u zich moet houden.
Zo moeten o.a.:

  • Alle honden, katten en fretten die de grens overgaan in het bezit zijn van een officieel Europees paspoort voor gezelschapsdieren.
  • Alle honden, katten en fretten, ter identificatie, een microchip hebben. Het alleen plaatsen van de chip is niet voldoende; het chipnummer en uw contact gegevens moeten geregistreerd zijn bij een erkend databank
  • Alle honden, katten en fretten tegen hondsdolheid (rabies) gevaccineerd zijn. Voor reizen binnen Europa moet deze minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven zijn.

Hier leest u meer over de wettelijke eisen binnen Europa.
Bij het reizen buiten Europa lopen de voorschriften uiteen. Informatie hierover kunt u o.a. verkrijgen bij het desbetreffende consulaat of ambassade.

Meer info?

Voor meer vragen over de behandelmogelijkheden neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.