Jaarlijkse gezondheidscontrole van uw kat

U heeft een oproep ontvangen voor de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw kat.

Regelmatige controle van uw huisdier kan problemen in een vroeg stadium aan het licht brengen waardoor de behandeling ervan meer kans van slagen heeft. Dit is de reden dat de jaarlijkse gezondheidscontrole van groot belang is.

Waarom is vaccineren belangrijk?

Vaccinaties beschermen een kat tegen diverse besmettelijke ziekten. Tegenwoordig wordt er niet meer volgens één standaard vaccinatieschema gevaccineerd. Afhankelijk van de omstandigheden en risico’s voor de kat, wordt een individueel vaccinatieadvies voorgesteld.
Hier leest u meer over vaccineren.


Oudere katten vereisen meer zorg en aandacht. De preventieve gezondheidscontroles zijn daarom erg belangrijk, zo kunnen eventuele problemen vroegtijdig worden opgespoord en behandeld. Naast het algemeen onderzoek raden wij dan ook aan om een preventief bloed- en urineonderzoek uit te laten voeren.

In plaats van gelijk te vaccineren is het ook mogelijk om de vaccinatiestatus van een dier te bepalen. Wat veel mensen niet weten is dat wij al jarenlang ervaring hebben met het uitvoeren van titerbepalingen bij hond en kat.