Artrose, ook wel osteoartritis of gewrichtsslijtage genoemd, is een aandoening van één of meer gewrichten waarbij de kwaliteit van het kraakbeen achteruit gaat. Het kraakbeen wordt dunner, gaat ontsteken, krijgt een onregelmatig oppervlak en dit kan leiden tot botwoekeringen op het gewrichtsvlak.

Wat gebeurt er tijdens een ACP behandeling?

Het genezingsproces van beschadigd of ontstoken weefsel doorloopt een reeks complexe en zeer nauwkeurig geregelde processen. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de bloedplaatjes (trombocyten). Op de plek van het letsel leveren de geactiveerde bloedplaatjes groeifactoren af, die de pijnlijke ontstekingsreactie afremmen en de heropbouw van het beschadigde weefsel in gang zetten. ACP bevat een hoge concentratie groeifactoren die het natuurlijk herstel van weefsel stimuleren.
Er wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen (15 ml). 

Vervolgens wordt dit bloed 5 minuten gecentrifugeerd om zo het bloedplasma en de bloedplaatjes met groeifactoren in geconcentreerde vorm te kunnen scheiden uit het bloed. Tenslotte wordt het plasma met de bloedplaatjes en groeifactoren in het aangedane gewricht geïnjecteerd.Wat is handig om op voorhand te weten?

Om een goede hoeveelheid bloedplasma te kunnen oogsten, is het aan te raden om uw huisdier de dag voor de handeling voldoende te laten drinken. Voor een optimaal resultaat worden twee behandeling met een tussentijd van 2-3 weken geadviseerd.


Deze behandeling is, in een reeks van verschillende behandelingen die genomen kunnen worden om het proces te vertragen, een van de mogelijkheden zodat uw hond pijnvrij door het leven kan.

Meer info?

Voor meer vragen over de behandelmogelijkheden neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.