Team Vlissingen

 

logo ark

Dierenartsen

Georgina Schipper

Je hebt eerst je paraveterinar diploma gehaald en als paraveterinar gewerkt in een praktijk. Wat was voor jou de aanzet om toch door te leren voor dierenarts?
Ik heb eerst paraveterinair gedaan in Breda ja maar wilde altijd als klein meisje al dierenarts worden (ik heb altijd huisdieren gehad en vond ’t geweldig om op de boerderij te werken), maar ik had geen VWO diploma (heb de MAVO gedaan) en kon niet rechtstreeks door naar de universiteit. Heb dus eerst paraveterinair gedaan en daarna nog chemie op het HBO gestudeerd. Daarna kon ik beginnen aan de universiteit van Antwerpen voor de eerste 3 jaar bachelor diergeneeskunde om vervolgens de laatste 3 master jaren in Gent af te ronden.

Wat vind je het leukste aan je beroep?
Het leukste aan het beroep vind ik dat je mogelijkheid hebt om dieren te helpen en de afwisseling. Zo vind ik konijnen en medische beeldvorming ontzettend interessant maar ik zou ook prima tussen de koeien aan het werk kunnen gaan en bovendien je weet nooit wat er gaat gebeuren de volgende werkdag.
Ook dat je nooit uitgestudeerd bent, er telkens nieuwe ontwikkelingen zijn en het zoeken van de juiste puzzelstukjes bij sommige lastige patiënten blijft een leuke uitdaging.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ga ik graag naar het strand en ben ik het liefst bezig met mijn eigen huisdieren. Ik heb een kleine Keeshond Luca, 3 katten waaronder Elmo de Heilige Birmaan, Simba de Somali en de bekende Scottish Fold uit het asiel Bram. Ook heb ik nog gekko’s, kippen en konijnen. Een hele beestenboel dus.

Georgina

Johanna Holleman

Wanneer wist je dat je dierenarts wilde worden?
Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar van kleins af aan wist ik in ieder geval dat ik iets met dieren wilde gaan doen! Ik was altijd met dieren bezig. Diergeneeskunde studeren was dan uiteindelijk ook een logische keuze. Gelukkig ben ik direct ingeloot en kon ik na de middelbare school gelijk doorstromen, want ik had niet geweten welke studie/beroepskeuze ik anders had moeten kiezen.

Wat vindt je het leukst aan het beroep dierenarts?
Het leukste vind ik toch wel het puzzelen om tot een juiste diagnose te komen. Je moet met zoveel dingen rekening houden als dieren ziek zijn en (helaas) kunnen ze dit niet zelf vertellen. Je verzamelt stukje bij beetje steeds meer informatie, waarbij het contact met de eigenaar ook heel belangrijk is.

Waar heb je de opleiding gevolgd?
Ik ben in één keer ingeloot in Utrecht en heb daar de opleiding Diergeneeskunde gedaan. De eerste vier jaar zijn vooral veel theorie geweest, de laatste twee jaar bestaan uit de coschappen, waarbij je gelukkig ook veel praktijk te zien krijgt.

Wilde je altijd terugkomen wonen in Zeeuws-Vlaanderen/Walcheren?
Toen ik aan het puberen was heb ik altijd gezegd dat ik nooit in Zeeland ging wonen, dit was veel te saai! Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste jaren toch wel erg gehecht ben geraakt aan Zeeland en wil hier dan ook niet meer weg! De Zeeuwse stranden zijn uiteraard de mooiste en ik wandel graag met de honden bij het Veerse Meer of het bos bij Oostkapelle.

Wat was je eerste huisdier?
Mijn eerste huisdier was Hammie, een goudhamster. We hebben Hammie bij de dierenwinkel gekocht en anderhalve week later hadden we er ineens 7 hamstertjes bij!! Hammie bleek drachtig te zijn. We hebben één hamstertje, Tippie, gehouden. De overige zes hebben we gelukkig terug mogen brengen naar de dierenwinkel. Ze dachten dat ze de mannetjes en vrouwtjes toch echt apart hadden zitten!

Heb je zelf ook huisdieren?
Op dit moment heb ik twee honden, Bengal & Cold. Bengal komt uit een Portugees asiel waar ik ben geweest voor een castratieproject. Het was niet de bedoeling om een hond mee terug naar huis te nemen, maar ze had mijn hart gestolen en ik kon haar echt niet meer achterlaten. Ze is best angstig voor mensen die ze niet kent. Daarom hebben we besloten Cold erbij te nemen. Cold is juist verschrikkelijk enthousiast en kan Bengal laten zien dat het helemaal niet nodig is bang te zijn. Dit gaat erg goed en ze zijn dan ook dikke maatjes!
Daarnaast heb ik nog twee goudvissen die in 2015 zeven jaar zijn geworden en al vier keer uit het aquarium zijn gegroeid, waardoor we steeds een grotere moeten kopen. Ze kunnen wel 15 jaar worden, dus wie weet hoeveel aquaria we nog moeten halen!

Wat zijn je hobby’s?
Ook in mijn vrije tijd ben ik het liefst met dieren bezig! Ik ga graag lange wandelingen maken met de honden in de natuur of heerlijk uitwaaien vanaf een paardenrug op het strand. Maar van gezellig een dagje/avondje op stap met vrienden/familie kan ik ook echt genieten. Ik heb veel boeken gelezen, als je mij een goed boek geeft wil ik dit het liefst in een keer uitlezen. Helaas kom ik de laatste tijd niet meer zoveel aan lezen toe.

Johanna (2)

 

Pauline de Wispelaere

Wanneer wist je dat je iets met dieren wilde gaan doen?
Voor zover ik het mij kan herinneren, wilde ik altijd al iets met dieren gaan doen later. Eerst wilde ik dolfijnenverzorgster worden en toen ik iets ouder was, wilde ik dierenarts worden. Dat is sindsdien niet meer veranderd en gelukkig ben ik het nu ook!

Hoe ben je in Zeeland terecht gekomen?
Ik ben geboren en opgegroeid in Sluis. Toen ik 9 jaar oud was, hebben we met het gezin 3 jaar in Leipzig (Duitsland) gewoond. Toen ik ging studeren, ben ik naar Gent verhuisd. Nadat ik afgestudeerd was, heb ik 4 jaar in België gewerkt en nu ben ik weer terug in Zeeland.

Heb je zelf huisdieren?
Ja, ik heb 2 katten. Rocky is een oude zwarte kater op pensioen en Fred heb ik een aantal jaar geleden als klein kitten gevonden. Hij zet thuis de boel regelmatig op stelten.

Wat vind je het leukst aan je beroep?
Het leukste vind ik dat geen enkele dag hetzelfde is als dierenarts en dat het een enorm veelzijdig beroep is. De zoektocht naar wat er precies aan de hand is bij een ziek dier is altijd een uitdaging. Een hond of kat kan immers niet zeggen wat er is en het is dan onze taak om dit samen met de eigenaar uit te zoeken en op te lossen. Ook vind ik het heel leuk om te opereren. Eerst met de echo of röntgenfoto vaststellen dat er een vreemd voorwerp in een darm zit en deze dan operatief verwijderen, zodat het dier weer helemaal opknapt, geeft mij heel veel werkplezier.

Waar heb je je opleiding gevolgd?
Ik heb aan de Faculteit Diergeneeskunde in Merelbeke (België) gestudeerd. Na mijn studie kon ik gelijk aan de slag bij een grote dierenkliniek aan de Belgische kust. Daar heb ik gedurende 4 jaar enorm veel geleerd en ervaring opgedaan.

Wat is een van de meest bijzondere patiënten die je behandeld heb?
Ik vind het erg moeilijk om een patiënt te kiezen, omdat er al zoveel bijzondere gevallen zijn geweest. Maar iets wat erg bijzonder was, en vooral ook omdat ik dat waarschijnlijk niet nog eens mee maak, was een dolfijn die onder de CT-scan moest omdat hij last had van zijn staartvin.

IMG_4898

Bram Focker

Wanneer wist je dat je dierenarts wilde worden?
Ik ben opgegroeid tussen de beesten. Op de boerderij van mijn ouders liep ik al op jonge leeftijd tussen de schapen en de koeien. Elke keer als de dierenarts kwam, moest ik daarbij zijn. Of het om een ziek dier ging of een keizersnede, ik wilde er niets van missen. Het was dus geen verrassing thuis dat ik diergeneeskunde wilde gaan studeren.

Waar heb je de opleiding gevolgd?
Mijn opleiding heb ik aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht gevolgd. Ik heb daar met veel plezier de opleiding gevolgd en heb naast de studie deelgenomen aan verschillende commissies, waaronder een zwerfdierproject in Portugal. Na de studie heb ik in een aantal gezelschapsdierenklinieken gewerkt voordat ik, samen met mijn vrouw, voor onszelf begonnen ben, in eerste instantie in Terneuzen en later na samenwerking met mevrouw Brink ook in Middelburg.

Wat vind je het leukst aan het werken als dierenarts?
Er zijn zoveel verschillende aspecten aan het vak van dierenarts dat het lastig is om precies aan te geven wat het leukst is. De combinatie van werken met zowel dieren als met mensen doe ik graag. Ook sta ik graag achter de operatietafel; het is juist die veelzijdigheid die het vak zo leuk maakt.

Heb je een bepaalde vakgebied dat je graag doet?
Ik hou me veel bezig met gebitsverzorging en gebitsbehandelingen binnen de kliniek. Naast een mooie dentale unit beschikken we over een digitale dentale röntgen. Hiermee kunnen wij allerlei verborgen problemen opsporen en vroegtijdig ingrijpen zodat de patiënt er later geen last van krijgt.

Heb je zelf ook huisdieren?
Vroeger mochten we thuis altijd dieren houden en helpen met de verzorging op de boerderij. Op het moment hebben we 2 katten; Toby en Boris, kippen en 3 konijnen.

Heb je hobby’s?
In mijn vrije tijd ben ik graag thuis met het gezin; we hebben 3 kinderen waar ik graag tijd voor vrijmaak. Verder werk ik met plezier in de tuin, probeer ik regelmatig een rondje hard te lopen, ga ik graag op reis en probeer hiernaast ook nog tijd vrij te maken voor vrienden en familie.

Bram

 

Bart van der Baan

Waar heb je de opleiding gevolgd?
Ik ben gelukkig meteen ingeloot bij de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Ik kom van origine uit Huizen, dus dat lag ook nog lekker dichtbij. Als student heb ik Utrecht ontzettend leuk gevonden en heb er met veel plezier gestudeerd. Een tijd die ik zeker ga missen. Wat ik vooral bijzonder vind is dat Utrecht de enige plek is in Nederland om Diergeneeskunde te studeren, waardoor je al snel heel veel dierenartsen en klinieken leert kennen.

Wat vond je het leukst aan de opleiding?
Moeilijk te zeggen. Ik heb het altijd bijzonder gevonden om met de dieren bezig te zijn en eigenaren te helpen. Met name tijdens de co-schappen kom je in aanraking met veel patiënten en eigenaren met veel verschillende verhalen. Daarnaast heb ik een jaar in het bestuur van de studievereniging (Diergeneeskundige Studenten Kring) gezeten en in meerdere jaren in verschillende commissies plaatsgenomen. Al met al vond ik het een ontzettend leuke studie die, ook naast het studeren, veel met zich meebracht en waar ik veel van heb geleerd.

Waarom wilde je dierenarts worden?
Van jongs af aan heb ik al huisdieren gehad en zodoende al snel de dierenarts-ambities ontwikkeld. Deze passie heeft op de basisschool een jaartje plaats gemaakt voor piloot, maar al snel kwam ik erachter dat diergeneeskunde toch echt mijn passie was. Sindsdien is mijn voorliefde voor de dieren er absoluut niet minder op geworden en ben ik erg blij om er nu voor ze te kunnen zijn.

Heb je nog tijd voor hobby’s?
Eigenlijk heb ik er teveel. Ik hou erg van diepzeeduiken, snowboarden, afspreken met vrienden, sporten, saxofoon spelen en roeien. Soms is het druk om dit alles naast het werk te doen, maar meestal vind ik er zeker ruimte voor. Veel hobby’s deel ik met vrienden en/of familie, wat het des te leuker maakt om te doen.

Heb je een bepaalde vakgebied dat je graag doet?
Naast dat ik het vak op zichzelf al heel graag doe, vind ik oogheelkunde bijzonder interessant! Vorig jaar ben ik hiervoor naar het ECVO congres geweest in Portugal en ik hoop komende mei aanwezig te kunnen zijn op het congres in Italië om me er verder in te verdiepen samen met de specialisten van Europa. Naast de oogheelkunde vind ik de diagnostische beeldvorming en orthopedie ook boeiend. Al met al vind ik het het leukste dat als dierenarts de dagen nooit hetzelfde zijn. Het leukste blijf ik vinden wanneer ik een patiënt (en natuurlijk ook de eigenaren) kan helpen, want dat is uiteindelijk waar je het allemaal voor doet.

bart

Tiny Claes

Waar heb je je opleiding gevolgd?
Mijn diploma als dierenarts heb ik op de universiteit Gent in 2013 met onderscheiding behaald.

Heb je zelf ook dieren?
Zelf heb ik 8 katten, waaronder 6 Selkirk Rex katten waar ik af en toe een nestje met doe of op show laat zien. Mijn tuin wordt bezet met 9 kippen en 2 Vlaamse Reuzen. Mijn Tinker past helaas niet in onze tuin en staat dus op een stalling.

Heb je bepaald vakgebied wat je graag doet?
In 2017 heb ik na 10 maanden studie een internationale kattenopleiding met succes afgerond. Binnen de kattengeneeskunde ligt dan ook mijn passie, vooral de fokbegeleiding en de rasgerelateerde aandoeningen spreken mij aan.

Tiny

 

Paraveterinairen

Silvia Herbst

Hoe lang werk je al op de kliniek?
Ik werk sinds 2 jaar in deze praktijk, voorheen werkte ik 8 jaar in een praktijk in Brabant.

Wat vindt je het leukst aan het werk als assistent?
De diversiteit aan werk, mensen en dieren. Geen enkele dag is hetzelfde

Heb je naast het werk nog tijd voor hobby’s?
Naast mijn werk ben ik natuurlijk ook met dieren bezig. Zo heb ik een pony genaamd Wibo en wij hebben nog een aantal honden waarmee we aan hondensport doen

Welke opleiding heb je gevolgd?
Ik heb de opleiding dierverzorging en paraveterinair gevolgd. Daarnaast heb ik ook de opleiding tot trimster gevolgd en ben ik sinds kort diabetes consulente voor dieren.

Heb je een zwak voor een bepaalde diersoort?
Elk dier doet mij wat en kan ik van genieten. Alleen insecten en ongedierte kunnen hier nog weleens buiten vallen. Maar ik red ook spinnetjes door ze te vangen en buiten te zetten of spinnenwebben te laten zitten waar het kan.

Sil

Roos van Leer

Hoe lang werk je al op de kliniek?
Sinds 1 januari 2016, hiervoor heb ik 1,5 jaar bij een andere praktijk gewerkt.

Wat vindt je het leukst aan het werk als assistent?
Het afwisselende werk, geen dag is hetzelfde. Het werken met dieren vind ik geweldig en ben zeer geïnteresseerd in het genezingsproces van het dier. Dit alles samen maakt het werk voor mij ontzettend leuk.

Heb je naast het werk nog tijd voor hobby’s?
Wanneer ik niet aan het werk ben op de praktijk ben ik vooral te vinden op de paardenstalling van mijn familie. Waar ik allerhande werkzaamheden verricht en daarnaast ook paard rijd!
Andere hobby’s zijn hardlopen, zeilen en als ik de kans krijgen in de winter snowboarden!

Welke opleiding heb je gevolgd?
De opleiding dierenartsassistente/paraveterinaire op het Groenhorst College te Barneveld.

Heb je een zwak voor een bepaalde diersoort?
Een moeilijke keuze, maar katten vind ik toch wel erg leuke en vooral eigenzinnige beesten!

Heb je een patiënt/ dier die indruk op je gemaakt heeft?
Niet specifiek één bepaald dier. Wel ben ik een keer naar Maleisië geweest om daar 2 weken te werken in een dierenkliek. Met de nodige middelen konden we daar honden en katten steriliseren. Een enorme ervaring om niet te vergeten! 

FullSizeRender

Wietske Boogert-Kampstra

Wanneer wist je dat je iets met dieren wilde gaan doen?
Als 3-jarige ben ik een keer met mijn vader mee ben gegaan naar de dierenarts. Vanaf die tijd wist ik dat ik iets met dieren wilde gaan doen. Als puber ging ik ook zelf met mijn cavia’s naar de dierenarts. Ik zat altijd als eerste in de wachtkamer, maar bleef als langste zitten zodat ik alle dieren kon zien langskomen en kon praten met de baasjes. Ik vind het heerlijk om dieren te helpen.

Heb je zelf huisdieren?
Mijn man en ik hebben 2 hele eigenwijze poezen: Penny en Bazinga. Ook hebben we een aquarium met diverse tropische vissen.

Hoe besteed jij je vrije tijd?
Sinds mijn twaalfde geef ik al turnlessen aan meiden en jongens van 4 tot 14 jaar. Ik doe dit op recreatief niveau. Ik vind het vooral leuk om de kinderen iets te leren en te zien groeien in de sport. Dat ze als 4-jarige bij mij komen en onderaan moeten beginnen met het leren van een simpele koprol en dat ze als 14-jarige stoppen en alles geleerd hebben wat ik ze kon leren.
Verder doe ik zelf aan volleybal, hier kan ik lekker mijn energie in kwijt.

DSC05395