Dierenartsen

Sofie Fincioen

Ik heb een wetenschappelijke studierichting gevolgd in het middelbare onderwijs. Om daarna diergeneeskunde te volgen in de universiteit te Gent.

Ik ben mijn loopbaan als dierenarts gestart in Engeland, waarna ik verder de kneepjes van het vak leerde in Kortrijk, België. Daarna ben ik naar de Ark gegaan, waar ik nog steeds met veel plezier werk. Waar ik ook werkte, ik heb er telkens tonnen ervaring kunnen opdoen en interessante mensen leren kennen. Dit is een belangrijke reden waarom ik van mijn job houd. Dierenarts zijn is dan ook heel uitdagend en gevarieerd en komt samen met een grote verantwoordelijkheid. Je helpt niet alleen de huisdieren, maar onrechtstreeks sta je op die manier ook de baasjes bij. Op zich vind ik elk aspect interessant, maar als ik er dan toch iets moet uitkiezen, dan geniet weke delen chirurgie en gebitsbehandelingen uitvoeren toch mijn voorkeur.

Naast mijn job probeer ik, wat te sporten en mijn conditie te onderhouden. Ik lees graag en voor een reisje ben ik altijd te vinden.