Euthanasie en dan?

Wat te doen bij het overlijden van uw huisdier

Als blijkt dat het noodzakelijk is om een dier te euthanaseren, dan kan dit zowel thuis (op afspraak) als op de kliniek. Indien de euthanasie op de kliniek plaatsvindt, proberen wij de afspraak zo te plannen dat de grootste drukte in de wachtkamer vermeden wordt.

Op de kliniek hebben wij een speciale ruimte ingericht waar de euthanasie plaatsvindt. In deze ruimte kunt u in alle rust afscheid nemen van uw dierbare huisgenoot zonder gestoord te worden.

Wanneer uw huisdier is overleden bestaan er verschillende mogelijkheden. Het is toegestaan om honden, katten en kleine huisdieren in de tuin te begraven, mits deze tuin uw eigendom is of mits u toestemming heeft van de eigenaar. De kuil moet minimaal 80 cm diep zijn en er mag geen niet-afbreekbaar materiaal, zoals plastic, mee worden begraven. Begraven is ook mogelijk op daarvoor aangewezen dierenbegraafplaatsen.

Ook kan men voor crematie kiezen. De dieren kunnen thuis of op de kliniek worden opgehaald. Ze worden vervolgens naar het crematorium gebracht. Crematie kan gezamenlijk, samen met andere huisdieren, of individueel. Bij een individuele crematie heeft men de keuze om de as in een strooiblik of urn terug te krijgen. Op www.huiduc.nl, www.hdcbreskens.nl of www.dierencrematoriumzeeland.nl kunt u meer informatie vinden over het cremeren.

Ten slotte kunnen overleden dieren ook bij de gemeente gebracht worden voor verbranding. Als u wilt kunnen wij het transport er naar toe voor u regelen.