Team Middelburg

logo ark

Dierenartsen

Anne Focker-de Feijter

Heb je altijd dierenarts willen worden?
Ja, dat wist ik al heel vroeg. Thuis op de boerderij hebben we altijd dieren gehad: katten, honden, geiten, koeien en paarden. Ik was er altijd mee bezig. Voordat ik ’s ochtends naar school ging, ging ik eerst mijn dieren verzorgen. Als de dierenarts op bezoek kwam, was ik erbij en wilde dan ook alles weten.

Waar heb je de opleiding gevolgd?
De studie Diergeneeskunde heb ik aan de Universiteit in Utrecht gevolgd. Ook heb ik tijdens de studie een jaar in het bestuur van de faculteitsvereniging gezeten. Mijn studietijd heb ik als een geweldige tijd ervaren. Na het afstuderen heb ik in verschillende klinieken gewerkt door het gehele land.

Waar hou je je het meeste mee bezig op de kliniek?
Ik werk graag op de spreekkamer: het contact dat je met de baasjes hebt, vind ik erg leuk. Ik hou me ook bezig met de behandeling van de bijzondere dieren, onder andere reptielen en vogels. Tijdens de studie wordt er aan deze groep minder aandacht geschonken en zie je vaak dat het in de praktijk minder aandacht krijgt. Door het volgen van diverse nascholingen hebben we inmiddels vrij veel kennis en ervaring opgedaan.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk aan het genieten van onze drie kinderen. Een dagje naar het strand of fietsen langs de Westerschelde vind ik heerlijk. Ook gaan we met het gezin graag bij vrienden langs.

Anne Focker, Dierenarts

Bram Focker

Wanneer wist je dat je dierenarts wilde worden?
Ik ben opgegroeid tussen de beesten. Op de boerderij van mijn ouders liep ik al op jonge leeftijd tussen de schapen en de koeien. Elke keer als de dierenarts kwam, moest ik daarbij zijn. Of het om een ziek dier ging of een keizersnede, ik wilde er niets van missen. Het was dus geen verrassing thuis dat ik diergeneeskunde wilde gaan studeren.

Waar heb je de opleiding gevolgd?
Mijn opleiding heb ik aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht gevolgd. Ik heb daar met veel plezier de opleiding gevolgd en heb naast de studie deelgenomen aan verschillende commissies, waaronder een zwerfdierproject in Portugal. Na de studie heb ik in een aantal gezelschapsdierenklinieken gewerkt voordat ik, samen met mijn vrouw, voor onszelf begonnen ben, in eerste instantie in Terneuzen en later na samenwerking met mevrouw Brink ook in Middelburg.

Wat vind je het leukst aan het werken als dierenarts?
Er zijn zoveel verschillende aspecten aan het vak van dierenarts dat het lastig is om precies aan te geven wat het leukst is. De combinatie van werken met zowel dieren als met mensen doe ik graag. Ook sta ik graag achter de operatietafel; het is juist die veelzijdigheid die het vak zo leuk maakt.

Heb je een bepaalde vakgebied dat je graag doet?
Ik hou me veel bezig met gebitsverzorging en gebitsbehandelingen binnen de kliniek. Naast een mooie dentale unit beschikken we over een digitale dentale röntgen. Hiermee kunnen wij allerlei verborgen problemen opsporen en vroegtijdig ingrijpen zodat de patiënt er later geen last van krijgt.

Heb je zelf ook huisdieren?
Vroeger mochten we thuis altijd dieren houden en helpen met de verzorging op de boerderij. Op het moment hebben 2 katten: Toby en Boris, kippen en 3 konijnen.

Heb je hobby’s?
In mijn vrije tijd ben ik graag thuis met het gezin; we hebben 3 kinderen waar ik graag tijd voor vrijmaak. Verder werk ik met plezier in de tuin, probeer ik regelmatig een rondje hard te lopen, ga ik graag op reis en probeer hiernaast ook nog tijd vrij te maken voor vrienden en familie.

Bram

Anne Kreb

Wanneer wist je dat je dierenarts wilde worden?
Ik ben eigenlijk altijd al een grote dierenvriend geweest. Als klein meisje fietste ik al naar de kinderboerderij in Enschede om daar de konijntjes te gaan aaien. Hoewel mijn ouders me waarschuwden, liep ik op alle honden af als peuter; groot of klein, vriendelijk of niet. Ik heb ook altijd al geroepen dat ik dierenarts wilde worden. Toen ik werd uitgeloot in Nederland, ben ik dus ook zonder aarzelen naar Belgie verhuisd om mijn droom te kunnen waarmaken. Ik heb in 2007 in Gent mijn diploma gehaald.

Wat vind je het leukste aan je beroep?
De veelzijdigheid: het opereren, het zoeken naar een diagnose bij een ziek dier, röntgenfoto’s maken en interpreteren, spalken zetten, cellen interpreteren onder de microscoop. Zo kun je ’s morgens bv een blaassteen verwijderen en ’s middags een dracht vaststellen door echografie. Het constante contact met dieren blijft natuurlijk het allerleukst.

Waar hou je je vooral mee bezig in de kliniek?
Wat ik heel graag doe is opereren. Daarnaast vind ik microscopisch onderzoek erg interessant en medische beeldvorming, zoals radiologie (maken en bekijken van röntgenfoto’s) en echografie.

Wat zijn je hobby’s?
In mijn vrije tijd loop ik hard, lees ik en spreek ik graag met vrienden en vriendinnen af. Ook af en toe een filmpje op de bank om te ontspannen vind ik heerlijk. Daarnaast maken mijn man en ik samen ook prachtige reizen om te diepzeeduiken.

Anne

Dennis Verstraeten

Wanneer wist je dat je dierenarts wilde worden?
Heb als kind altijd geroepen dat ik dierenarts wilde worden. Toen ik wat ouder werd ben ik begonnen aan een andere studie maar daar kwam ik er al snel achter dat ik de verkeerde studiekeuze had gemaakt. Toen ben ik toch diergeneeskunde gaan studeren, dit is zeer goed bevallen en van die keuze heb ik zeker geen spijt!

Wat vindt je het leukst aan het beroep dierenarts?
Wanneer je een dier kunt helpen geeft dit voor mij heel veel voldoening. Daarnaast zorgt de enorme variatie ook voor veel uitdagingen zodat het beroep nooit saai wordt!

Waar heb je de opleiding gevolgd?
Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Universiteit Gent. Na mijn studie heb ik in verschillende klinieken door het land gewerkt. Tijdens mijn studie heb ik in het laatste jaar stage gelopen bij ‘Dierenkliniek de Ark’. Dit was zo goed bevallen dat toen ik het aanbod kreeg om hier te komen werken ik dan ook geen moment heb getwijfeld.

Wilde je altijd weer terug komen wonen in Zeeuws-Vlaanderen?
Ook al had ik het zeer naar mijn zin tijdens mijn studie in Gent vond ik het ook altijd fijn om in het weekend terug in Zeeuws-Vlaanderen te zijn. Dit gevoel is nooit verdwenen en ik ben dan ook blij dat ik in deze regio kan wonen en werken.

Heb je zelf ook huisdieren?
Ik heb samen met mijn vriendin een Siberische boskat genaamd Gustav.

Wat zijn je hobby’s?
In mijn vrije tijd ga ik vaak skeeleren of schaatsen. Daarbij kun je lekker buiten bezig zijn en je energie kwijt. En wanneer er natuurijs ligt ben ik daar dan ook niet weg te krijgen!

Dennis V (2)

Liselot Smulders

Waar heb je de opleiding gevolgd?
In 2009 ben ik begonnen met de opleiding Diergeneeskunde in Utrecht; ik kom van origine uit Zeeland, dus ik ben heel blij om weer terug te zijn.

Wat vond je het leukst aan de opleiding?
Tijdens de opleiding ben je elke dag weer met iets anders bezig: de ene dag sta je in de stal tussen de koeien of schapen, en de volgende dag sta je te helpen bij operaties. Zes jaar lang ben je hard aan het werken en leren, maar als je dan een ziek dier weer gezond kunt maken en hij/zij weer mee naar huis kan, is alles de moeite waard!

Waarom wilde je dierenarts worden?
Dierenarts is een mooi beroep. Je helpt niet alleen dieren, maar ook mensen. Samen met het baasje zoek je naar de oorzaak waarom het dier zich niet lekker voelt, en ook samen met de baas ga je er dan voor om het dier zo snel mogelijk weer fit te krijgen. Die samenwerking is heel bijzonder en zorgt ervoor dat je elke dag iets heel bijzonders mag doen.

Heb je nog tijd voor hobby’s?
Ja hoor, door de diensten soms iets minder, maar ik heb nog tijd genoeg voor vrienden, familie en hopelijk binnenkort ook voor een eigen viervoeter!

IMG_6305

Sofie Fincioen

Welke opleidingen heb je allemaal moeten volgen om dierenarts te worden?
Ik heb een wetenschappelijke studierichting gevolgd in het middelbare onderwijs. Om daarna diergeneeskunde te volgen in de universiteit te Gent.

Heb je voorkeur voor een bepaald vakgebied?
Als ik dan toch maar ééntje mag kiezen prikkelt weke delen chirurgie mij het meeste. Het idee om een levend wezen te herstellen door een bepaalde techniek toe te passen blijft altijd opwindend. Alle facetten van diergeneeskunde zijn echter super interessant. Het is een heel gevarieerd en uitdagend beroep.

Wist je altijd al dat je dierenarts wilde worden?
Het stereotype beeld van het kleine meisje die graag met de diertjes speelt is bij mij ook zeker van toepassing. Zelf hadden we geen dieren thuis, maar bij mijn oudtante op de boerderij zat ik in de keuken bij de hond wanneer iedereen taart aan het eten was in de eetkamer. Of zat ik met mijn handen in de wormbak wanneer ik mee ging vissen met mijn oom.

Heb je nog tijd voor hobby’s?
k probeer er zoveel mogelijk tijd voor te maken. De ene maand lukt dat al beter dan de andere. Ik lees heel graag, ik snowboard graag, ik reis graag, ik ga graag uit met vrienden. Ik probeer ook wat aan mijn conditie te werken door regelmatig naar de fitness te gaan.

Sofie (4)

 

Bart van der Baan

Waar heb je de opleiding gevolgd?
Ik ben gelukkig meteen ingeloot bij de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Ik kom van origine uit Huizen, dus dat lag ook nog lekker dichtbij. Als student heb ik Utrecht ontzettend leuk gevonden en heb er met veel plezier gestudeerd. Een tijd die ik zeker ga missen. Wat ik vooral bijzonder vind is dat Utrecht de enige plek is in Nederland om Diergeneeskunde te studeren, waardoor je al snel heel veel dierenartsen en klinieken leert kennen.

Wat vond je het leukst aan de opleiding?
Moeilijk te zeggen. Ik heb het altijd bijzonder gevonden om met de dieren bezig te zijn en eigenaren te helpen. Met name tijdens de co-schappen kom je in aanraking met veel patiënten en eigenaren met veel verschillende verhalen. Daarnaast heb ik een jaar in het bestuur van de studievereniging (Diergeneeskundige Studenten Kring) gezeten en in meerdere jaren in verschillende commissies plaatsgenomen. Al met al vond ik het een ontzettend leuke studie die, ook naast het studeren, veel met zich meebracht en waar ik veel van heb geleerd.

Waarom wilde je dierenarts worden?
Van jongs af aan heb ik al huisdieren gehad en zodoende al snel de dierenarts-ambities ontwikkeld. Deze passie heeft op de basisschool een jaartje plaats gemaakt voor piloot, maar al snel kwam ik erachter dat diergeneeskunde toch echt mijn passie was. Sindsdien is mijn voorliefde voor de dieren er absoluut niet minder op geworden en ben ik erg blij om er nu voor ze te kunnen zijn.

Heb je nog tijd voor hobby’s?
Eigenlijk heb ik er teveel. Ik hou erg van diepzeeduiken, snowboarden, afspreken met vrienden, sporten, saxofoon spelen en roeien. Soms is het druk om dit alles naast het werk te doen, maar meestal vind ik er zeker ruimte voor. Veel hobby’s deel ik met vrienden en/of familie, wat het des te leuker maakt om te doen.

Heb je een bepaalde vakgebied dat je graag doet?
Naast dat ik het vak op zichzelf al heel graag doe, vind ik oogheelkunde bijzonder interessant! Vorig jaar ben ik hiervoor naar het ECVO congres geweest in Portugal en ik hoop komende mei aanwezig te kunnen zijn op het congres in Italië om me er verder in te verdiepen samen met de specialisten van Europa. Naast de oogheelkunde vind ik de diagnostische beeldvorming en orthopedie ook boeiend. Al met al vind ik het het leukste dat als dierenarts de dagen nooit hetzelfde zijn. Het leukste blijf ik vinden wanneer ik een patiënt (en natuurlijk ook de eigenaren) kan helpen, want dat is uiteindelijk waar je het allemaal voor doet.

bart

Tiny Claes

Waar heb je je opleiding gevolgd?
Mijn diploma als dierenarts heb ik op de universiteit Gent in 2013 met onderscheiding behaald.

Heb je zelf ook dieren?
Zelf heb ik 8 katten, waaronder 6 Selkirk Rex katten waar ik af en toe een nestje met doe of op show laat zien. Mijn tuin wordt bezet met 9 kippen en 2 Vlaamse Reuzen. Mijn Tinker past helaas niet in onze tuin en staat dus op een stalling.

Heb je bepaald vakgebied wat je graag doet?
In 2017 heb ik na 10 maanden studie een internationale kattenopleiding met succes afgerond. Binnen de kattengeneeskunde ligt dan ook mijn passie, vooral de fokbegeleiding en de rasgerelateerde aandoeningen spreken mij aan.

Tiny

Georgina Schipper

Je hebt eerst je paraveterinar diploma gehaald en als paraveterinar gewerkt in een praktijk. Wat was voor jou de aanzet om toch door te leren voor dierenarts?
Ik heb eerst paraveterinair gedaan in Breda ja maar wilde altijd als klein meisje al dierenarts worden (ik heb altijd huisdieren gehad en vond ’t geweldig om op de boerderij te werken), maar ik had geen VWO diploma (heb de MAVO gedaan) en kon niet rechtstreeks door naar de universiteit. Heb dus eerst paraveterinair gedaan en daarna nog chemie op het HBO gestudeerd. Daarna kon ik beginnen aan de universiteit van Antwerpen voor de eerste 3 jaar bachelor diergeneeskunde om vervolgens de laatste 3 master jaren in Gent af te ronden.

Wat vind je het leukste aan je beroep?
Het leukste aan het beroep vind ik dat je mogelijkheid hebt om dieren te helpen en de afwisseling. Zo vind ik konijnen en medische beeldvorming ontzettend interessant maar ik zou ook prima tussen de koeien aan het werk kunnen gaan en bovendien je weet nooit wat er gaat gebeuren de volgende werkdag.
Ook dat je nooit uitgestudeerd bent, er telkens nieuwe ontwikkelingen zijn en het zoeken van de juiste puzzelstukjes bij sommige lastige patiënten blijft een leuke uitdaging.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ga ik graag naar het strand en ben ik het liefst bezig met mijn eigen huisdieren. Ik heb een kleine Keeshond Luca, 3 katten waaronder Elmo de Heilige Birmaan, Simba de Somali en de bekende Scottish Fold uit het asiel Bram. Ook heb ik nog gekko’s, kippen en konijnen. Een hele beestenboel dus.

Georgina

 

Paraveterinairen

Marielle Code

Je werkt al een lange tijd bij Dierenkliniek de Ark Middelburg. Is er veel veranderd?
Er is zeker een hoop veranderd. Toen ik hier kwam werken, werkten we met 1 dierenarts en 1 assistente. In de loop van de tijd zijn we steeds verder gegroeid. Er zijn ook veel onderzoeksmethodes bij gekomen. En we zijn Sterkliniek, dat is echt een geweldige prestatie!

Zou je het vak paraveterinair dierenartsassistente ook aan anderen aanraden?
Zeker, al is het niet altijd even makkelijk om een baan te vinden. Bij ons is namelijk geen dag hetzelfde! Blijven open staan voor nieuwe inzichten, nieuwe medicatie en vernieuwing in de praktijk. En een goede communicatie met collega’s, maar ook met klanten is erg belangrijk!

Welke talenten heb je nodig voor paraveterinair dierenartsassistent?
Je moet echt een duizendpoot zijn en gestructureerd kunnen werken. Het is belangrijk dat je de spullen die gebruikt zijn weer op dezelfde plaats terugzet. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega’s. Wees correct en vriendelijk naar de klanten.

Heb je zelf ook huisdieren?
Jazeker! Wij hebben zelf een hond, een kat, 4 konijnen en 10 koikarpers. Zelf zou ik wel weer graag een dwergpapegaai of parkiet willen hebben, maar dat is toekomstmuziek.

DSC05391

Leoniek Francke

Hoe ben je bij Dierenkliniek de Ark Middelburg gekomen?
Na mijn opleiding heb ik naar verschillende praktijken een open sollicitatie gestuurd. Ik had over Dierenkliniek de Ark al positieve verhalen gehoord, dus toen Mevrouw Brink mij belde voor een gesprek was ik erg blij. En nog blijer toen ik werd aangenomen!!

Wist je altijd al dat je dierenartsassistente wilde worden? Welke opleidingen heb je gevolgd?
Nee, dat wist ik niet, wel was ik als kind al verzot op dieren. Thuis hadden we ook dieren: hond, katten en een paard. Toen ik het bij mijn vorige baan niet meer naar mijn zin had, ben ik gaan nadenken over wat ik echt leuk vond. Toen heb ik de beslissing genomen om terug te gaan naar school. Hiervoor ben in naar het Groencollege in Barneveld gegaan. Een stukje reizen, maar het is een goede opleiding.

Heb je zelf ook huisdieren?
Ja, ik heb zelf ook beestjes. Ik heb een Vizsla (Finn) en een kat (Gilles).

Is het nodig om je kennis op peil te houden en hoe doe je dat?
Dat is zeker nodig! Er zijn voortdurend nieuwe ontwikkelingen en technieken, dus om bij te blijven ga ik (samen met mijn collega’s ) regelmatig naar cursussen en nascholingen.

DSC05396

Wietske Boogert-Kampstra

Wanneer wist je dat je iets met dieren wilde gaan doen?
Als 3-jarige ben ik een keer met mijn vader mee ben gegaan naar de dierenarts. Vanaf die tijd wist ik dat ik iets met dieren wilde gaan doen. Als puber ging ik ook zelf met mijn cavia’s naar de dierenarts. Ik zat altijd als eerste in de wachtkamer, maar bleef als langste zitten zodat ik alle dieren kon zien langskomen en kon praten met de baasjes. Ik vind het heerlijk om dieren te helpen.

Heb je zelf huisdieren?
Mijn man en ik hebben 2 hele eigenwijze poezen: Penny en Bazinga. Ook hebben we een aquarium met diverse tropische vissen.

Hoe besteed jij je vrije tijd?
Sinds mijn twaalfde geef ik al turnlessen aan meiden en jongens van 4 tot 14 jaar. Ik doe dit op recreatief niveau. Ik vind het vooral leuk om de kinderen iets te leren en te zien groeien in de sport. Dat ze als 4-jarige bij mij komen en onderaan moeten beginnen met het leren van een simpele koprol en dat ze als 14-jarige stoppen en alles geleerd hebben wat ik ze kon leren.
Verder doe ik zelf aan volleybal, hier kan ik lekker mijn energie in kwijt.

DSC05395

Renate Broekema

Hoe ben je in Zeeland terecht gekomen?
10 jaar geleden ben in in Zeeland terecht gekomen vanwege het werk van mijn vader. Daarna ben ik ook nog even weggeweest uit Zeeland, maar later weer teruggekomen en ik woon hier heel graag.

Heb je een zwak voor een bepaalde diersoort?
Ik vind alle dieren erg leuk. Honden en katten zien we natuurlijk het meest in de praktijk, maar konijnen vind ik ook erg leuk. Kortom, eigenlijk alle dieren vind ik erg leuk!

Heb je zelf huisdieren?
Ja, die heb ik zeker! Een knappe bruine labrador Noxx en 1 Maine Coon NoNo.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd mag ik graag paardrijden. Ook vind ik het heerlijk om met Noxx op pad te gaan. Wandelen, skaten, hardlopen of naast de fiets, hij gaat heel graag mee! Als het mooi weer is, zijn we ook regelmatig op strand te vinden.

Renate (1)

Gwendolyn Geilen

Hoe lang werk je al op de kliniek? 
Eind oktober 2014 ben ik begonnen met werken bij Dierenkliniek de Ark. In het eerste jaar ben ik veel werkzaam geweest in de kliniek in Terneuzen. Sinds kort ben ik vaker in Middelburg en in Oost-Souburg te vinden.

Wat vindt je het leukst aan het werk als assistent?
Het werk is heel variërend.  De voldoening die je kan halen uit bepaalde handelingen, het informeren van baasjes of als de huisdieren op het einde van de dag weer lekker met hun baas mee naar huis mogen, vind ik fijn. Dat geen dag het zelfde is maakt het werk soms moeilijk maar wel uitdagend en leuk.

Heb je naast het werk nog tijd voor hobby’s?
Jazeker. Iedere dag ben ik graag bezig met mijn huiskonijnen, knuffelen, trainen en gewoon heerlijk van ze genieten als ze bezig zijn. Met goed weer werk en geniet ik graag in de tuin of lekker wandelen in het bos/op het strand. Wanneer het weer slechter wordt, ben ik vaak te vinden in de keuken of creatief bezig met van alles en nog wat. Tevens vind ik het leuk om naar verschillende workshops te gaan. Als we dan een weekendje vrij zijn, ga ik graag terug naar Limburg om een weekendje bij mijn ouders en/of mijn broers te zijn.

Welke opleiding heb je gevolgd?
In 2012 heb ik mijn diploma Dier en veehouderij behaald aan Hogeschool HAS Den Bosch. Deze opleiding is management gericht. Na mijn opleiding heb ik mijn Honden en Kattenbesluit behaald om meer te weten te komen over de kleine huisdieren. Tijdens deze cursus heb ik stage gelopen bij een pension en bij een dierenkliniek. Het werk in de kliniek vond ik zo leuk dat ik een paar maanden later een contract aangeboden kreeg en zo ben ik in het leven van dierenartsassistent gerold. Na de verhuizing van Limburg naar Zeeland ben ik bij Dierenkliniek de Ark terechtgekomen waar ik het enorm naar mijn zin heb. Er is nog zoveel te leren!

Heb je een patiënt/ dier die indruk op je gemaakt heeft?
In Terneuzen heeft Louie een dwerg hangoor veel indruk op me gemaakt. Louie had helaas de pech met iets in aanraking te komen waar hij hard tegen gevochten heeft, maar helaas mocht de zorg van ons en de intensieve verzorging van zijn baasjes niet baten. Louie is net geen 10 jaar worden. Ik vind dit een uitmuntende leeftijd voor een konijn!
Bij de vorige kliniek heb ik me samen met een arts helemaal gegeven voor een doberman teef van ongeveer 9 maanden oud. Die had een flinke buikvliesontsteking. Na een zware operatie heb ik een aantal uur bij haar gezeten in de recovery om er voor te zorgen dat ze er door zou komen. Toen ze weer een beetje erboven op was heb ik haar pas voor korte periodes alleen gelaten. Gelukkig is ze daarna helemaal op geknapt en loopt ze nog steeds vrolijk te kwispelen.

Gwendolyn (2)

 

Alycia Mors

Welke opleiding heb je gevolgd?
Paraveterinair aan het Groenhorst College te Barneveld.

Heb je nog tijd voor hobby’s naast het werk?
Ja zeker is er nog tijd voor mijn hobby’s. Onze hond Jelle is de grootste hobby Daarnaast doe ik nog vrijwilligerswerk op een zorgboerderij en ben ik altijd in de weer met paarden.

Heb je zelf huisdieren?
Onze Australische Kelpie Jelle en nog twee konijnen genaamd Dirk en Doortje.

Wat zou je iemand aanraden die paraveterinair wil worden?
Dat het ontzettend leuk werk is waarin je veel contact heb met zowel de eigenaar als het dier. Dat je ontzettend goed moet leren tijdens de opleiding en dat je jezelf er op in moet stellen om je hele leven door te blijven leren! Ook is het goed voor je om veel stages te lopen bij verschillende klinieken.

IMG_7504[1]

Moniek Voet

Wilde je altijd al dierenartsassistente worden?
Vroeger niet. Ik dacht dat ik niet tegen operaties en zieke dieren zou kunnen, vond ik altijd zo zielig.. De laatste jaren begon de dierenzorg mij steeds meer te interesseren en heb toen besloten om hiervoor te gaan leren.

Welke opleiding heb je gevolgd?
Ik vind alle dieren erg leuk. Honden en katten zien we natuurlijk het meest in de praktijk, maar konijnen vind ik ook erg leuk. Kortom, eigenlijk alle dieren vind ik erg leuk!

Heb je zelf huisdieren?
Ja, die heb ik zeker! Een 5 jaar oude, grote, zwarte kater Woezel en een hond Senna.

Wat is het meest bijzondere wat je tot nu toe heb meegemaakt in de praktijk?
Er werd een kat binnen gebracht die met zijn poot in een klem had gezeten. Zag er zo naar en lelijk uit. Gelukkig is hij met een spalk en veel rust heel goed opgeknapt.

 IMG_7141

Lisanne van Herk

Hoe ben je bij de Ark terecht gekomen?
Tijdens mijn opleiding Diermanagent in Leeuwarden kon ik in mijn derde jaar een keuze module volgen. Een van de opties was een verkorte programma tot paraveterinair volgen. Door mijn liefde voor dieren en interesse in geneeskunde, was dit natuurlijk de perfecte manier om mijn studiepunten binnen te slepen. Dit programma/cursus kon ik volgen aan het Nordwin College in Leeuwarden. Alle theorie moest in 9 weken geleerd en getoetst zijn. Naast deze negen weken theorie was het voor dit programma was het natuurlijk ook belangrijk een stage te volgen om zo mijn diploma tot paraveterinair te behalen. Dit heb ik op de praktijk in Terneuzen gedaan met heel veel plezier en vervolgens ben ik eigenlijk niet meer weggegaan…

-Wat doe je in de vrije tijd?
In mijn vrije ben ik druk in de weer met de paarden. Zowel met het trainen als het rijden van wedstrijd. Verder heb ik zelf een konijntje thuis, een pittige tante Eevee, die natuurlijk ook veel van mijn aandacht krijgt.

-Waar zie je jezelf over 3 jaar?
Ik heb mijn diploma nog maar vrij recent gehaald, ik hoop dus de komende jaren bij de Ark nog te kunnen uitgroeien tot een veelzijdige assistente.

Lisanne