Team Terneuzen

logo ark

Dierenartsen

Anne Focker-de Feijter

Heb je altijd dierenarts willen worden?
Ja, dat wist ik al heel vroeg. Thuis op de boerderij hebben we altijd dieren gehad: katten, honden, geiten, koeien en paarden. Ik was er altijd mee bezig. Voordat ik ’s ochtends naar school ging, ging ik eerst mijn dieren verzorgen. Als de dierenarts op bezoek kwam, was ik erbij en wilde dan ook alles weten.

Waar heb je de opleiding gevolgd?
De studie Diergeneeskunde heb ik aan de Universiteit in Utrecht gevolgd. Ook heb ik tijdens de studie een jaar in het bestuur van de faculteitsvereniging gezeten. Mijn studietijd heb ik als een geweldige tijd ervaren. Na het afstuderen heb ik in verschillende klinieken gewerkt door het gehele land.

Waar hou je je het meeste mee bezig op de kliniek?
Ik werk graag op de spreekkamer: het contact dat je met de baasjes hebt, vind ik erg leuk. Ik hou me ook bezig met de behandeling van de bijzondere dieren, onder andere reptielen en vogels. Tijdens de studie wordt er aan deze groep minder aandacht geschonken en zie je vaak dat het in de praktijk minder aandacht krijgt. Door het volgen van diverse nascholingen hebben we inmiddels vrij veel kennis en ervaring opgedaan.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk aan het genieten van onze drie kinderen. Een dagje naar het strand of fietsen langs de Westerschelde vind ik heerlijk. Ook gaan we met het gezin graag bij vrienden langs.

Anne Focker, Dierenarts

Bram Focker

Wanneer wist je dat je dierenarts wilde worden?
Ik ben opgegroeid tussen de beesten. Op de boerderij van mijn ouders liep ik al op jonge leeftijd tussen de schapen en de koeien. Elke keer als de dierenarts kwam, moest ik daarbij zijn. Of het om een ziek dier ging of een keizersnede, ik wilde er niets van missen. Het was dus geen verrassing thuis dat ik diergeneeskunde wilde gaan studeren.

Waar heb je de opleiding gevolgd?
Mijn opleiding heb ik aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht gevolgd. Ik heb daar met veel plezier de opleiding gevolgd en heb naast de studie deelgenomen aan verschillende commissies, waaronder een zwerfdierproject in Portugal. Na de studie heb ik in een aantal gezelschapsdierenklinieken gewerkt voordat ik, samen met mijn vrouw, voor onszelf begonnen ben, in eerste instantie in Terneuzen en later na samenwerking met mevrouw Brink ook in Middelburg.

Wat vind je het leukst aan het werken als dierenarts?
Er zijn zoveel verschillende aspecten aan het vak van dierenarts dat het lastig is om precies aan te geven wat het leukst is. De combinatie van werken met zowel dieren als met mensen doe ik graag. Ook sta ik graag achter de operatietafel; het is juist die veelzijdigheid die het vak zo leuk maakt.

Heb je een bepaalde vakgebied dat je graag doet?
Ik hou me veel bezig met gebitsverzorging en gebitsbehandelingen binnen de kliniek. Naast een mooie dentale unit beschikken we over een digitale dentale röntgen. Hiermee kunnen wij allerlei verborgen problemen opsporen en vroegtijdig ingrijpen zodat de patiënt er later geen last van krijgt.

Heb je zelf ook huisdieren?
Vroeger mochten we thuis altijd dieren houden en helpen met de verzorging op de boerderij. Op het moment hebben we een hond, Betsie, een blonde labrador, Toby de kater en een koppel kippen.

Heb je hobby’s?
In mijn vrije tijd ben ik graag thuis met het gezin; we hebben 3 kinderen waar ik graag tijd voor vrijmaak. Verder werk ik met plezier in de tuin, probeer ik regelmatig een rondje hard te lopen, ga ik graag op reis en probeer hiernaast ook nog tijd vrij te maken voor vrienden en familie.

Bram

Anne Kreb

Wanneer wist je dat je dierenarts wilde worden?
Ik ben eigenlijk altijd al een grote dierenvriend geweest. Als klein meisje fietste ik al naar de kinderboerderij in Enschede om daar de konijntjes te gaan aaien. Hoewel mijn ouders me waarschuwden, liep ik op alle honden af als peuter; groot of klein, vriendelijk of niet. Ik heb ook altijd al geroepen dat ik dierenarts wilde worden. Toen ik werd uitgeloot in Nederland, ben ik dus ook zonder aarzelen naar Belgie verhuisd om mijn droom te kunnen waarmaken. Ik heb in 2007 in Gent mijn diploma gehaald.

Wat vind je het leukste aan je beroep?
De veelzijdigheid: het opereren, het zoeken naar een diagnose bij een ziek dier, röntgenfoto’s maken en interpreteren, spalken zetten, cellen interpreteren onder de microscoop. Zo kun je ’s morgens bv een blaassteen verwijderen en ’s middags een dracht vaststellen door echografie. Het constante contact met dieren blijft natuurlijk het allerleukst.

Waar hou je je vooral mee bezig in de kliniek?
Wat ik heel graag doe is opereren. Daarnaast vind ik microscopisch onderzoek erg interessant en medische beeldvorming, zoals radiologie (maken en bekijken van röntgenfoto’s) en echografie.

Wat zijn je hobby’s?
In mijn vrije tijd loop ik hard, lees ik en spreek ik graag met vrienden en vriendinnen af. Ook af en toe een filmpje op de bank om te ontspannen vind ik heerlijk. Daarnaast maken mijn man en ik samen ook prachtige reizen om te diepzeeduiken.

Heb je zelf ook huisdieren?
Ja, wij hebben een lieve en prachtige Maine Coon, de koning in ons huis (of zo waant hij zichzelf in ieder geval).

Anne

 

Sofie Fincioen

Welke opleidingen heb je allemaal moeten volgen om dierenarts te worden?
Ik heb een wetenschappelijke studierichting gevolgd in het middelbare onderwijs. Om daarna diergeneeskunde te volgen in de universiteit te Gent.

Heb je voorkeur voor een bepaald vakgebied?
Als ik dan toch maar ééntje mag kiezen prikkelt weke delen chirurgie mij het meeste. Het idee om een levend wezen te herstellen door een bepaalde techniek toe te passen blijft altijd opwindend. Alle facetten van diergeneeskunde zijn echter super interessant. Het is een heel gevarieerd en uitdagend beroep.

Wist je altijd al dat je dierenarts wilde worden?
Het stereotype beeld van het kleine meisje die graag met de diertjes speelt is bij mij ook zeker van toepassing. Zelf hadden we geen dieren thuis, maar bij mijn oudtante op de boerderij zat ik in de keuken bij de hond wanneer iedereen taart aan het eten was in de eetkamer. Of zat ik met mijn handen in de wormbak wanneer ik mee ging vissen met mijn oom.

Heb je nog tijd voor hobby’s?
k probeer er zoveel mogelijk tijd voor te maken. De ene maand lukt dat al beter dan de andere. Ik lees heel graag, ik snowboard graag, ik reis graag, ik ga graag uit met vrienden. Ik probeer ook wat aan mijn conditie te werken door regelmatig naar de fitness te gaan.

Sofie (4)

Paraveterinairen

Mariska Provo

Hoe ben je bij dierenkliniek de Ark Terneuzen terecht gekomen?
Voor mijn opleiding had ik een stageplaats nodig. Ik heb toen een sollicitatiebrief gestuurd en werd aangenomen. Inmiddels is dit alweer een paar jaar geleden en heb het nog steeds reuze naar mijn zin!

Welke eigenschappen/ talenten gebruik je in je functie?
Je moet een echte duizendpoot zijn! Heb ene moment help je de dierenarts bij een operatie en het volgende moment maak je een afspraak voor de jaarlijkse controle. Overzicht houden en niet in de stress schieten is dan toch wel heel belangrijk.

Welke tips heb je voor toekomstige paraveterinairen?
Ga er volledig voor. Het kan lastig zijn om een baan te vinden, maar als je echt wil dan lukt het je ook!

gebitsbehandeling 6

Daniella Verhelst

Heb je altijd al assistente willen worden?
In de 2e klas van het VMBO wilde ik samen met een vriendin naar het Groencollege om daar iets met paarden of dieren gaan doen. Helaas mochten wij niet gaan. Nadat ik mijn VMBO diploma gehaald had, ben ik toch nog gegaan en heb ik de opleiding dierenverzorging gedaan. En na verschillende stages bij dierenartsenpraktijken heb ik er voor gekozen om mijn diploma Paraveterinair te halen.

Waar heb je je opleiding precies gevolgd?
Deze heb ik in Barneveld gevolgd aan het Groenhorst college.

Heb je zelf ook dieren?
Jazeker! Ik heb 1 dwerg hangoor konijn die Nijntje heet.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik ga graag paardrijden, terrasjes pakken, in de stad rondlopen. Maar ook gezellig met vrienden een avondje iets gaan drinken.

danielle3.jpeg

 

Renate Broekema

Hoe ben je in Zeeland terecht gekomen?
10 jaar geleden ben in in Zeeland terecht gekomen vanwege het werk van mijn vader. Daarna ben ik ook nog even weggeweest uit Zeeland, maar later weer teruggekomen en ik woon hier heel graag.

Heb je een zwak voor een bepaalde diersoort?
Ik vind alle dieren erg leuk. Honden en katten zien we natuurlijk het meest in de praktijk, maar konijnen vind ik ook erg leuk. Kortom, eigenlijk alle dieren vind ik erg leuk!

Heb je zelf huisdieren?
Ja, die heb ik zeker! Een knappe bruine labrador Nicky, 1 dwergkonijn, 1 Maine Coon en 1 Duitse reus.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd mag ik graag paardrijden. Ook vind ik het heerlijk om met Nicky op pad te gaan. Wandelen, skaten, hardlopen of naast de fiets, hij gaat heel graag mee! Als het mooi weer is, zijn we ook regelmatig op strand te vinden.

Renate (1)

Gwendolyn Geilen

Hoe lang werk je al op de kliniek?
Eind oktober 2014 ben ik begonnen met werken bij Dierenkliniek de Ark. In het eerste jaar ben ik veel werkzaam geweest in de kliniek in Terneuzen. Sinds kort ben ik vaker in Middelburg te vinden.

Wat vindt je het leukst aan het werk als assistent?
Het werk is heel varierend. Dit komt ook doordat ik in Middelburg en Terneuzen werk. De voldoening die je kan halen uit bepaalde handelingen, het informeren van baasjes of als de huisdieren op het einde van de dag weer lekker met hun baas mee naar huis mogen, vind ik fijn. Dat geen dag het zelfde is maakt het werk soms moeilijk maar wel uitdagend en leuk.

Heb je naast het werk nog tijd voor hobby’s?
Jazeker. Iedere dag ben ik graag bezig met mijn huiskonijnen, knuffelen, trainen en gewoon heerlijk van ze genieten als ze bezig zijn. Met goed weer werk en geniet ik graag in de tuin of lekker wandelen in het bos/op het strand. Wanneer het weer slechter wordt, ben ik vaak te vinden in de keuken of creatief bezig met van alles en nog wat. Tevens vind ik het leuk om naar verschillende workshops te gaan. Als we dan een weekendje vrij zijn, ga ik graag terug naar Limburg om een weekendje bij mijn ouders en/of mijn broers te zijn.

Welke opleiding heb je gevolgd?
In 2012 heb ik mijn diploma Dier en veehouderij behaald aan Hogeschool HAS Den Bosch. Deze opleiding is management gericht. Na mijn opleiding heb ik mijn Honden en Kattenbesluit behaald om meer te weten te komen over de kleine huisdieren. Tijdens deze cursus heb ik stage gelopen bij een pension en bij een dierenkliniek. Het werk in de kliniek vond ik zo leuk dat ik een paar maanden later een contract aangeboden kreeg en zo ben ik in het leven van dierenartsassistent gerold. Na de verhuizing van Limburg naar Zeeland ben ik bij Dierenkliniek de Ark terechtgekomen waar ik het enorm naar mijn zin heb. Er is nog zoveel te leren! Daarom is er ook besloten dat ik dit jaar ga starten met mijn opleiding tot Paraveterinair.

Heb je een patiënt/ dier die indruk op je gemaakt heeft?
In Terneuzen heeft Louie een dwerg hangoor veel indruk op me gemaakt. Louie had helaas de pech met iets in aanraking te komen waar hij hard tegen gevochten heeft, maar helaas mocht de zorg van ons en de intensieve verzorging van zijn baasjes niet baten. Louie is net geen 10 jaar worden. Ik vind dit een uitmuntende leeftijd voor een konijn!
Bij de vorige kliniek heb ik me samen met een arts helemaal gegeven voor een doberman teef van ongeveer 9 maanden oud. Die had een flinke buikvliesontsteking. Na een zware operatie heb ik een aantal uur bij haar gezeten in de recovery om er voor te zorgen dat ze er door zou komen. Toen ze weer een beetje erboven op was heb ik haar pas voor korte periodes alleen gelaten. Gelukkig is ze daarna helemaal op geknapt en loopt ze nog steeds vrolijk te kwispelen.

Gwendolyn (2)

Femke Murre-de Buck

Wanneer wist je dat je iets met dieren wilde gaan doen?
Ik ben altijd al een dierenvriend geweest, al van kleins af aan wilde ik alle dieren al ”redden”.
Als tiener ben ik opgegroeid op een manege en was dus ook altijd in de stallen te vinden.
Van ’s morgens voor school tot ’s avonds laat was ik met onze dieren bezig.
Op stal hadden we ook katten rond lopen, een hier van was Dikkie Dik.
Dikkie Dik was aan komen lopen en zo’n lieve zorgzame kater.
Hij zorgde altijd voor alle andere katten en was dikke vriendjes met iedereen.

Heb je zelf huisdieren?
Ja zeker, wij hebben een Weimaraner (Trixie), een Dobermann (Aslan), twee oude Jack Russel’s (Shady en Rambo), twee franse hangoren (Frummel en Mr Frommel) en onze drie pony’s (Lavita , Fanny en Gijsje)

Wat vindt je het leukst aan je beroep?
Het omgaan met de dieren en de veelzijdigheid. Iedere dag is weer anders en je weet nooit wat je te wachten staat.
Het werken aan de balie vind ik ook erg leuk, dan krijg je het meeste contact met de eigenaren.

femke

Alycia Mors

Welke opleiding heb je gevolgd?
Paraveterinair aan het Groenhorst College te Barneveld
Heb je nog tijd voor hobby’s naast het werk?
Ja zeker is er nog tijd voor mijn hobby’s. Onze hond Jelle is de grootste hobby Daarnaast doe ik nog vrijwilligerswerk op een zorgboerderij en ben ik altijd in de weer met paarden.

Heb je zelf huisdieren?
Onze Australische Kelpie Jelle en nog twee konijnen genaamd Dirk en Doortje.

Wat zou je iemand aanraden die paraveterinair wil worden?
Dat het ontzettend leuk werk is waarin je veel contact heb met zowel de eigenaar als het dier. Dat je ontzettend goed moet leren tijdens de opleiding en dat je jezelf er op in moet stellen om je hele leven door te blijven leren! Ook is het goed voor je om veel stages te lopen bij verschillende klinieken.

IMG_7504[1]